
|
בוגר בר-אילן, ירון מינטקביץ', נבחר לשופט ביהמ"ש השלום בירושלים | ניר לויטן
מינטקביץ' נבחר לאחר שהוועדה למינוי שופטים דנה במועמדותם של עשרות שופטים ומועמדים לכהונה בבתי המשפט המחוזיים. על פי הוועדה, הבחירה במינטקביץ' מסמלת את הראייה כי הכשרתו והתמחותו בסנגוריה הציבורית ותפקידיו בפרקליטות מחוז ירושלים, מביאים אותו לתפקידו הרם מוכן ובעל ניסיון
הרקורד המרשים של השופט ירון מינטקביץ' שנבחר לכהן בבית המשפט השלום במחוז ירושלים הכריע בעת החלטת הוועדה למינוי שופטים. הוועדה דנה במועמדותם של עשרות אנשי משפט ומצאה בו מתאים לכהן בבית המשפט השלום של מחוז ירושלים. הבחירה במינטקביץ', מסמלת את הראייה כי הכשרתו והתמחותו בסנגוריה הציבורית ותפקידיו בפרקליטות מחוז ירושלים, מביאים אותו לתפקידו הרם מוכן ובעל ניסיון. השבחים הרבים שקיבל במחוז ירושלים ובמחלקה הבינלאומית כפרקליט לצד הצלחותיו בתחום המשפט הפלילי והאזרחי מחזקים את השקפתם של חברי הוועדה. מינטקביץ' (43), נולד בישראל בשנת 1969. בשנת 1988 סיים לימודי התיכון בגימנסיה העברית בירושלים. בשנים 1991-1988 שירת בצה"ל. בשנת 1997 סיים את לימודיו לתואר ראשון במשפטים בבר-אילן ואת התמחותו עשה בפרקליטות מחוז ירושלים בתחומים הפלילי והאזרחי. ב- 12 השנים האחרונות שימש כפרקליט בפרקליטות מחוז ירושלים ובפרקליטות המדינה.

ירון מינטקביץ' | צילום: מערכת בתי המשפט
מינטקביץ שעבד כ-14 שנה בפרקליטות במחוז ירושלים ובמחלקה הבינלאומית, זכה לשבחים רבים. הוא עלה לכותרות באחרונה בעקבות תקיפת הצעירה נטלי משיח בבית שמש, בשעה שהגיעה לתלות מודעות ברחובות העיר. בדיון בהארכת מעצרם של ארבעה מחמשת החשודים שנעצרו, קבע השופט ירון מינטקביץ' כי חומר הראיות לגביהם חלש והורה על שחרורם בתנאים מגבילים, אך נענה להאריך מעצר של אחד מהם. השופט מינטקביץ' ציין כי "עיון בחומר החקירה מלמד כי יש בסיס לחשד סביר נגד שלושה מהמעורבים". מינטקביץ' סירב לדרישת המשטרה להשאיר את הארבעה במעצר, בשל הטענה כי פעולות החקירה עלולות להשתבש באם ישוחררו. "כל הפרטים פורסמו אתמול בכל כלי התקשורת. הגברת נתנה חמש גרסאות לגביהם, מה עוד בדיוק אפשר לשבש פה?" שאל מינטקביץ'. החשודים היו בין אלה שקיללו את האישה, הצטיידו באבנים, והיכו במכונית של המתלוננת באמצעות האבנים וגנבו את מפתחות רכבה מהסוויץ'.
המשפט האחרון אינו היחיד המעיד על הצלחתו ומעמדו של מינטקוביץ. מינטקוביץ צבר ניסיון רב בטרם מונה לשופט כסנגור במשפטים פלילים ומשפטים הקשורים להונאה. במשפט שזכה לכותרות רבות. נשפט אדם בשם פנחס מיכלאשווילי שהצליח במשך ארבע שנים לסדר רישיון מזויף למוניות. את כספי האגרה הוא שלשל לכיסו. כשנעצר על ידי המשטרה, היתה למיכלאשווילי גרסה מוכנה היטב. השוברים אכן זויפו, הסכים, הכסף אכן נגנב, אבל טען כי הוא הקורבן. הסיפור הזה שימש כטענת ההגנה המרכזית של מיכלאשווילי במשפט שהתנהל נגדו במהלך תשעה חודשים. אלא שמינטקביץ, בא כוח המדינה, הצליח די בנקל לפורר בפני השופט את אגדת התצהיר שנתן למיכלאשווילי, שהובילה להרשעתו המהירה.
בפרשת הונאה אחרת, ייצג מינטקביץ' את המדינה כנגד משה אפלבאום ואורן מצליח לוי שהקימו עמותה פיקטיבית. במהלך שנת 1999 התחוללה בחבל קוסובו מלחמה, שבמהלכה גורשו מבתיהם עשרות אלפי אנשים והפכו לפליטים ששוכנו במחנות. מצוקתם הקשה של הפליטים עוררה אהדה רבה בעולם וגם בישראל. גופים ופרטים רבים בישראל נרתמו להגשת עזרה לפליטים. השניים הקימו "עמותה למען נפגעי קוסובו", ופנו לשם כך לרשם העמותות בבקשה לייסד לאלתר "ביממה הקרובה" עמותה כאמור, כי "מדובר בהצלת נפשות" בקוסובו. בצורה גלגלו לכיסם סכום כולל של כחצי מליון ₪. בפועל, הנאשמים "חגגו" בשלל כספי הצדקה שנועדו לפליטי קוסובו. הם הוציאו כספים על מותרות. על מסעדות יוקרה, על יינות, על קוסמטיקה ועל תמרוקים ב"דיוטי פרי". בגין מעשים אלה הורשעו שני הנאשמים, בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, על פי העונש דרש
מינטקביץ' בא כוח של המדינה להחמיר החמרה יתרה בעונשם של הנאשמים. הוא טען כי מעשי הנאשמים עומדים בסימן רוע הלב, הציניות והנבזיות של מי שגזלו כספים שנועדו לאנשים מוכי גורל. על כן, ביקש מינטקביץ' לדון את הנאשמים לשנות מאסר רבות, לתשלום פיצויים ולקנס כספי כבד, ואכן כך פסקו השופטים.
ולצד משפט זה, זכה מינטקביץ', במשפט בו בית המשפט המחוזי בירושלים גזר עונש של מאסר עולם על בן משכונת גילה שבדרום העיר, אשר רצח את אביו, בשל סכסוך ביניהם. באותו משפט, קיבלו השופטים את דעתו של מינטקביץ', נציג התביעה. באותו דיון ביקש מינטקביץ מבית המשפט להטיל על הבן עונש מאסר עולם, בנימוק שהוא רצח את אביו בכוונה, תוך תכנון קר, ושלא סבל מבעיה נפשית חמורה. עו"ד מינטקביץ', אמר כי האב היווה מכשול לחיי התפנוקים והבטלה שניהל הבן בבית, ולכן רצה להסירו מדרכו. "הוא חי בבית עם ההורים, שאיפותיו בחיים מצומצמות, הוא רוצה לעשן את הסיגריות שאמא קנתה לו, רוצה לנהוג שיכור באוטו בלי ביטוח, שאמא מרשה לו, לאכול את האוכל שאמא מבשלת, לא רוצה לעשות צבא, רוצה לראות טלוויזיה, לא רוצה לעבוד ולא רוצה לשלם על כרטיס האשראי שלו", אמר. "ולכל אלה יש מכשול אחד - והוא המנוח".
הצלחותיו במשפטים פלילים נגעה בתחום המשפט הפלילי גם לפשע המאורגן. מינטקביץ' ייצג את המדינה במשפט שהתנהל נגד אסי אבוטבול. מינטקביץ', ביקש לערער על ההחלטה לשחררו למעצר בית. בכתב האישום שהוגש נגד אבוטבול נכתב כי סחר באמצעי לחימה. ברכב בו נסעו נתפסו, אמצעי הלחימה שהיו מוסתרים, מקלע מסוג עוזי, מחסנית לעוזי טעונה בכדורים ושני מתאמים לכלי נשק אחרים שהם משתיקי קול.
|